God kväll! 
 
Det blev en lååång kväll hos vännerna. Vi passade på. Och blev bjudna på tacos! En maträtt som alltid går hem hos stora som små - eller hur!? 
 
Jag komponerade ihop vår nyårsmeny i veckan. I år är vi hemma. 
Rätt skönt då barn o hund kan ta det lilla lugna när de behöver i soffan/ lek på rum mm
 
vår meny inför morgondagens fest; 
 
förrätt; Getosttartelett med honungsrostad pilgrimsmussla med ett glas mousserat 
 
huvudrätt: oxfile med frasig potatisbakelse, baconinlindad sparris och hemmagjord rödvinssås 
 
efterrätt: vit chokladmousse med passionsfruktssås och hemmagjorda maränger 
 
Recept på den lättaste med godaste efterrätten; 
 
4 port. 
 
1 dl vispgrädde
100 gram vit choklad 
1 dl turkisk yoghurt 
4 passionsfrukter 
12 krossade maränger ( hemmagjorda alt köpta) 
 
vispa grädden. Bryt choklad i bitar och smält i vattenbad. Va försiktigt - då vit choklad inte tåler hög temperatur. 
 
Rör ner chokladen och yoghurten i grädden. Fördela moussen i fyra glas alt portionsskålar. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme. 
 
Dela passionsfrukterna. Gröp ur kärnorna med sked. Garnera moussen med frukt o marängkross vid servering. 
 
 
 

1 kommentarer

Sojka

30 Dec 2013 22:01

Så fint du har det här! ❤

Kommentera

Publiceras ej