receptet: 
150 gram margarin.
300 gram digestivkex
 
3 dl vispgrädde
1 1/2 dubbeldaim 
 
1 burk kamelliserad mjölk (400gram) ( kolakrämen som den kallas i receptet) 
 
jordgubbar 
 
  1. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
  2. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
  3. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
  4. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  5. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
 
 

Kommentera

Publiceras ej