Hemmagjorda Fröknäcken - svindlande goda och går i ett nafs 
 
 
 
  • 2 dl majsmjöl

  • 1 dl solroskärnor

  • 1 dl sesamfrön + extra till topping

  • 1/2 dl linfrön

  • 1/2 tsk salt

  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
 
  • 1/2 dl rapsolja

  • 2 dl kokande vatten
  • 
flingsalt med citronsmak

  1. Värm ugnen till 150 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser och häll på rapsolja och kokande vatten. Blanda ihop till en smet.

  3. Tryck ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper så att brödet blir så tunt som möjligt.(Ett tips - ta ännu ett bakplåtspapper och pressa ut smeten med så den blir tunn)
  4.  Strössla över sesamfrön, rosmarin och rikligt med flingsalt.

  5. Grädda i ungefär en timme, tills knäcket har fått en fin gyllenbrun färg och är krispigt. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock.
smaskens!!!' 
 

Kommentera

Publiceras ej