Nyss hemkomna efter en trevlig fredagskväll hos våra vänner här i småstaden.
Bästa starten på helgen att börja den på så vis.
De stod för god mat
som Jamaica Jerk Kingston kryddad kycklingstrimlor i tortillabröd med massa goda tillbehör.
Till det skålades det i goda Cavabubblor.
Våra kvällar av härliga pratstunder kretsar mkt kring våra stora intressen
Barnen och resor..
får se om vi får ihop ngn mindre tripp ev tillsammans.
Fotbollscuper/uppvisningar/hästar/ utbildningar och annat som även kan hägra när vi ses.
Fantastiskt gott alltihop
trots jag ståndaktigt höll mej till min enda portion.
efterrätten stod vi för..
mannen och sonen hade under dagen fixat ihop den efter ett recept jag hittat på nätet.
Riktigt god.. lagom kladdig i mitten med smak av valnötter och choklad
recept från Köket
Kolapaj med valnötter
- 150 g smör
- 0,5 dl kakaopulver
- 4 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 2 stora ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2,5 dl finhackade valnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen. Smält smöret i en liten kastrull på låg värme. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner kakaon. Ställ den åt sidan.
- Blanda socker och mjöl i en stor skål. Tillsätt ägg och blanda väl. Rör ner vaniljsocker, salt och valnötter. Tillsätt kakaoblandningen och blanda till en jämn smet.
- Smörj en pajform på sidor och botten. Häll chokladblandningen i formen. Ställ den i ugnen tills pajens kanter är mörka, inte brända, 25-35 minuter. Stick en kniv i pajens mitt efter 25 minuter. Om den är ren när du drar ut den är pajen klar.
- Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna i formen på ett galler. Täck formen med plastfilm eller aluminiumfolie och ställ den i kylen några timmar.
1 kommentarer
rememberthiis.blogg.se
24 Feb 2017 23:41
gott :D
Kommentera