God morgon Måndag ... 
 
ingen direkt sommar här idag 
blåsigt, disigt och 14 grader! 
Tur man inte har semester ännu :) 
Jag jobbar fram tills vecka 28 
och sen vankas det ledighet 
med hundvalp, målning och dagsutflykter. 
Vi fick ju vår utlandstripp med massa sol och bad
i början av månaden! 
 
 
 
 
Igår åkte vi hem till våra vänner i Hyllinge 
- ett tag sedan som vi sågs
så vi lunchade, fikade och slog bort nga timmar 
hemma hos dom. 
 
 
 
 
Riktig matkoma 
- först en pärlcousoussallad med marinerad fläskytterfilé med goda tillbehör och sen 
en riktigt Chokladig och nötig cheesecake 
som var jättegod.. 
 
 
 

Ingredienser

PORTIONER: 10 bitar
Botten
  • 100 g cornflakes alt Rice krispies 
  • 150 g hasselnötskräm
Fyllning
  • 400 g färskost
  • 200 g hasselnötskräm
  • 100 g smält mörk choklad (70%)
  • 3 dl vispgrädde
Topping
  • 1 dl hackade hasselnötter
 
  1. Botten: Krossa cornflakesen alt rice krispies. Blanda med hasselnötskrämen. ( värm den gärna lite försiktigt i micron så blir den lättare att blanda med flakes alt krispies)Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). 
  2. Fyllning: Vispa färskosten fluffig. Vispa ner hasselnötskräm och smält mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner. Bred smeten till ett jämnt lager över bottnen. 
  3. Topping: Strö över hackade hasselnötter. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta fram minst 20 minuter före servering.
orginalreceptet kommer från Ica. 
 
Tur jag bokat träningspass ikväll 
efter denna kaloribomben.. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej