God morgon Måndag ...
ingen direkt sommar här idag
blåsigt, disigt och 14 grader!
Tur man inte har semester ännu :)
Jag jobbar fram tills vecka 28
och sen vankas det ledighet
med hundvalp, målning och dagsutflykter.
Vi fick ju vår utlandstripp med massa sol och bad
i början av månaden!
Igår åkte vi hem till våra vänner i Hyllinge
- ett tag sedan som vi sågs
så vi lunchade, fikade och slog bort nga timmar
hemma hos dom.
Riktig matkoma
- först en pärlcousoussallad med marinerad fläskytterfilé med goda tillbehör och sen
en riktigt Chokladig och nötig cheesecake
som var jättegod..
Ingredienser
PORTIONER: 10 bitar
Botten
- 100 g cornflakes alt Rice krispies
- 150 g hasselnötskräm
- 400 g färskost
- 200 g hasselnötskräm
- 100 g smält mörk choklad (70%)
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl hackade hasselnötter
- Botten: Krossa cornflakesen alt rice krispies. Blanda med hasselnötskrämen. ( värm den gärna lite försiktigt i micron så blir den lättare att blanda med flakes alt krispies)Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
- Fyllning: Vispa färskosten fluffig. Vispa ner hasselnötskräm och smält mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner. Bred smeten till ett jämnt lager över bottnen.
- Topping: Strö över hackade hasselnötter. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta fram minst 20 minuter före servering.
orginalreceptet kommer från Ica.
Tur jag bokat träningspass ikväll
efter denna kaloribomben..
Kommentera