myTaste.se

Badhytten/Skanör

 
 
 WinemakerDinner 
 
Badhytten i Skanör /
George Müller Stiftung från Hattenheim. 
 
 
 
 
 Jag och min härliga och snygga vän MATILDA
var speciellt inbjudna i fredags till en anrik och komponerad Winemaker dinner 
nere i Skanör.
 
 
Badhytten ligger intill fiskebodarna i hamnen med en helt otrolig utsikt över havet
och stranden
 med en takterass som omger hela huset.
En varm sommardag inbjuder den verkligen till stora sällskap som kan njuta av goda bubblor eller nga goda glas rose i solnedgången.
Där ska jag njuta i sommar!!!
 
Annars satsar Badhytten med olika musikengagemang som dj:s, trubadurer bla
och barhäng året om.
 
Vi fick äran att uppleva sommarstaden under en solig vårdag 
och kan varmt rekommendera er en tripp ner
- inte minst för utsikten MEN FRAMFÖR ALLT för den goda maten skull.
Värt varje km och krona..
sommartider som vintertider!
Ni är verkligen i goda händer och blir varmt uppassade
och omhändertagna av den fantastiska personalen.
 
******
 
Vår fredag började med en trevlig champagne som fördrink i deras bar.
Där fick vi en närmare presentation av bartendern - om Badhytten.
Därefter klingades det i glasen och vi fick äran att få träffa Tim Lillienström som berättade närmare om vindistriktet i Tyskland.
 
År 2013 får de Schützenhaus TBA utmärkelsen ”Världens bästa Riesling” i Canberra International Riesling Challange!
 
 
 
 
 
fr v Tim Lillienström i egen hög person från George Müller Stiftung och intill Roger Andersson
/ General Manager på Badhytten 
 
 
 
 
 
Historik;
 
 
År 1882 bestämde sig grundaren till den då berömda vinkällaren Mateus-Müller, Georg Müller, att starta sin egen vingård Georg Müller. Vineriet ligger vackert belägen i det soldränkta Rhinegau i Hattenheim och kallas idag för Georg Müller Stifftung. Området omnämns redan 954 e.kr för sina gynnsamma förutsättningar och i början på förra seklet år 1910 tog man ännu ett steg upp på kvalitetsstegen och blev stolt medlem i VDP-föreningen för Predikatsviner. Strax efter den 6 december 1913 donerade Georg Müller sin berömda vingård till kommunen Hattenheim. Man ombildade då vingården till Georg Müller Stiftung med syftet att förtjänsten skulle gå till välgörande ändamål och att hjälpa fattiga människor.

År 2003 köpte Peter Winter vingården som fram till dess varit styrelseordförande i ett av världens stora vinbolag. Tillsammans med sin familj och sitt team är hans mål att göra viner av högsta kvalitet. Med traditionell vinodling och ultramodern vinmakning skapar han viner som är hyllade bland sommelierer och press över hela världen. Rheingau ligger på den högra flodbanken av Rhen mellan Walluf och Lorchhausen. Här har man torra, varma somrar och milda vintrar. I byarna nära floden väger medelhavsfrukter som fikon, aprikoser och persikor.
 
Egendomen täcker en yta på nästan 14 ha.
 De odlar cirka 80% Riesling, 15% Spätburgunder och lite Frühburgunder, müler-Thurgau, Auxerrois, sauvignon Blanc och Ehrenfelser med ett hållbart miljötänkande.
 
 
 
 
 
 
 
 
Badhyttens erfarna och fantastiska kock Niklas Johnsson ( jag har upplevt hans matkreatörer och smakuppleverser tidigare lokalt och han gör en aldrig besviken)
hade komponerat ihop en femrätters meny till 
vinet som presenterades ihop.
 
 
 
 
Att kocken kommer ut personligen och berättar om maträtterna ligger verkligen på topp av klass.
Lyhörd och omtänksam för sina matgästers upplevelser.
Att berätta närmare om råvarorna och visa vilken stor kärlek han lägger både på sin mat och på att ha nöjda gäster.
Det kallar jag TOPNOTCH!
 
 
 
Foto; Matilda
 
Min lilla kamera fick agera denna kväll.. ( systemkameran hemma)
 
 Foto; Matilda
 
God Service och en meny som överträffade allas sinnes fulla bruk.
Det var vackert med perfekta samverkande smaker .
 
 
 
Skrei Torsk med musselbuljong och syrad morot 
 
 helt perfekt tillagad fisk som ihop med övriga smaker gifte sig fint. 
Serverade med ett glas 
 
Detta i kombination satt som pricken över i;et och både vin och rätt var en oslagbar kombination.
Ett nytt favoritvin som både Matilda och jag gillade.
Lättsamt i smak men det framhävde tydligt Reisling smaken ändå. Det var fruktigt, fräscht och komplext.
 
Foto; Matilda
 
 
 
 
Basilika sorbet med persiljerots chips
 
Detta var en ny kombination för mig som överraskade.
Färsk ört med sorbet.
Touchen med basilikan på en frisk citronsorbet fick det till att bli en 
oväntad njutning ihop med persiljerotschipet.
 
Foto; Matilda
 
 
 
Pistage bakat lammracks med rödvinsreduktion
 
Lammracksen var perfekt rosarött stekt och hade smakrika och goda tillbehör till.
En smaksensation även här som gifte sig fint.
Det serverades med ett lite mer fylligt rött vin
 
 
foto: Matilda
 
 
 
3 st lokala ostar med hemkokt chutney
 
Tre smakrika mumsbitar av ostar - gillar att en av dessa kommer lokalt från både kocken och min boende stad!
Den var smakrikast med den hemmagjorda chutney:n som bar smak av lite glöggsmak som kocken avslöjade när vi undrade om det var i - att han faktiskt smakgett chutneyn med en skvätt.
Våra smaklökar ljuger aldrig.
 
Till ostarna servades en 
1983 Hattenheimer Nussbrunner Riesling Spätlese 
 
som var en mildare riesling som lämnade en lite mer oljig smak i gummen.
 
 
 
 
Vit chokladmousse med kaffe, lingon och sesam
 
som serverades med ett dessertvin 
2013 Hattenheimer wisselbrunnen Riesling Spätlese
som dessvärre inte fick komma fram riktigt i denna kombonation.
Dessertvinet blev strävt istället tyvärr.
 
Men efterrätten med en mild och len vit chokladsmak ihop med lingon/kaffebönor och sesamfrö toscaknäcket
var en lättsam och god avslutning på kvällens meny.
 
 
 
 
 
 Vi vill ödmjukast från våra hjärtan tacka Badhytten för denna smakrika och trevliga winemakerdinner som vi fick uppleva i erat sällskap.
 
 
Vill ni boka bord på Badhytten gör ni det här  under BokaBord
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0