Fisk och Räk Soppa med asiatisk touch
 
4 port 
 
  1. 400 gr torsk 
  2. Havssalt en nypa 
  3. färskpressad juice från 1lime
  4. 1 gul paprika
  5. 1/2 zucchini
  6. 1 stor gul lök
  7. 3 vitlöksklyftor
  8. 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes
  9. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml
  10. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med) 
  11. 1 msk soja
  12. 1 dl hackad persilja
  13. 1 kruka grovhackad koriander alt 2 msk korianderkrydda från burk 
  14. 1 dl vatten 
  15. 1 burk kokosmjölk 400 gram ca
  16. 200 g skalade räkor
  17. fisksås efter tycke och smak 
 
 
 
 
 
Gör så här; 
 
  1. Skär fisken i 3 cm stora tärningar .I en bunke pressa ner limejuice och blanda sedan i fisken med salt.
  2. Skala löken, skiva tunt. Finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och skiva tunt Alt chiliflakes 
  3. Kärna ur paprikan och grovhacka. Skiva zucchinin och skär i grova bitar. Fräs grönsakerna i lite olja  några minuter tills de fått lite färg och mjuknat. Rör ner krossade tomater, fond, persilja och koriander. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Rör ner kokosmjölken, vatten  och lägg ner fisken. Låt sjuda i 10 min Eller tills fisken är klar.
  4. Smaka av med fisksås.
  5. Vänd ner räkorna i soppan och servera!!! 
 
( går att lägga i annan fisk - lax, sej tex .. experimentera er fram) 
 
Original recept: Åse Falkman/ Fredrikson 56 kilo.se 
 
 
( jag har dock ändrat nga alternativ utifrån det vi hade hemma till dagens middag 
det e det som står i receptet jag delar ...) 
 
 
 

2 kommentarer

Evelina

08 Mar 2017 22:21

Åh så gott det ser ut att vara!

Caroline

08 Mar 2017 22:38

Det ser jättegott ut, bra tips. :)

Kommentera

Publiceras ej