Fisk och Räk Soppa med asiatisk touch
4 port
- 400 gr torsk
- Havssalt en nypa
- färskpressad juice från 1lime
- 1 gul paprika
- 1/2 zucchini
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes
- 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml
- 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
- 1 msk soja
- 1 dl hackad persilja
- 1 kruka grovhackad koriander alt 2 msk korianderkrydda från burk
- 1 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk 400 gram ca
- 200 g skalade räkor
- fisksås efter tycke och smak
Gör så här;
- Skär fisken i 3 cm stora tärningar .I en bunke pressa ner limejuice och blanda sedan i fisken med salt.
- Skala löken, skiva tunt. Finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och skiva tunt Alt chiliflakes
- Kärna ur paprikan och grovhacka. Skiva zucchinin och skär i grova bitar. Fräs grönsakerna i lite olja några minuter tills de fått lite färg och mjuknat. Rör ner krossade tomater, fond, persilja och koriander. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Rör ner kokosmjölken, vatten och lägg ner fisken. Låt sjuda i 10 min Eller tills fisken är klar.
- Smaka av med fisksås.
- Vänd ner räkorna i soppan och servera!!!
( går att lägga i annan fisk - lax, sej tex .. experimentera er fram)
Original recept: Åse Falkman/ Fredrikson 56 kilo.se
( jag har dock ändrat nga alternativ utifrån det vi hade hemma till dagens middag
det e det som står i receptet jag delar ...)
2 kommentarer
Evelina
08 Mar 2017 22:21
Åh så gott det ser ut att vara!
Caroline
08 Mar 2017 22:38
Det ser jättegott ut, bra tips. :)
Kommentera