SÖNDAGSHÄNG 
 
vaknade upp till en peppad fotbollskille 
som skulle iväg på cup nere i Anderslöv. 
Medans dottern har sin träning här på hemmaplan 
håller jag ställningarna med 
långpromenad med hunden i detta ljuva väder 
och jag ska måla spaljéstolparna i svart. 
Men först blev det lite äggröra/bacon, nypressat kaffe och juice så man håller sig på banan. 
 
 
 
igår hade vår småstad marknad och som årlig tradition inviger dottern den med sin drillförening 
och med musikkår. 
 
 
 
Vi hade vårt HelsingborgsCrib med som 
kom ner och vädret var ju helt fantastiskt 
över 25 grader i vårt gryt av trädgård 
Bara att smörja sig med solcreme! 
Huset fullt och vi njöt fullt.. 
 
Fick även busa med mosters lilla prins 
som förgyller så.. 
Tänk att en liten människa kan skänka så mkt glädje och kärlek. 
 
 
Inget grillat dock 
istället körde vi ett italienskt tema. 
Nämligen en köttfärslimpa fylld av mozzarella, soltorkade tomater och parmaskinka. 
Mums! 
Till detta en skysås smaksatt med grönpeppar 
och klyftisar som tsm varit i ugnen med köttfärslimpan på 200 grader i 40 min ca.
 
 
 
Var bortbjuden egentligen dubbelt upp på festligheter 
för vänner som fyllt år 
men inser att orken och ryggen gjort sitt 
så likabra att vila 
kommer fler gr! 
Kanske var likabra då även min pollen allergi flög på en BUMS!!! 
Så tröttmössan på.. 
så la mig relativt tidigt och plöjde serier istället! 
 
I fredags hade vi vänner över 
som kom med en rejäl bit lax 
som vi grillade i folie med terayaki soya penslat på. 
Supergott! 
Till detta en asiatisk glasnudelsallad med sting av ingefära och sweet chili sås. 
I kombo en riktig munexplosion - Yummie! 
 
 
 
 
En Banoffee pie med brändade mandlar och riven choklad.. 
ett recept från Leila Lindholm själv. ( som dock använder sig av kondenserad mjölk hon låter kokar upp i minst 2 timmar - jag fördrar den färdiga varianten av "kolakrämen" därav den karamelliserade mjölken i mitt delade recept) 
 
 

Kexbotten

  • 400 g digestivekex
  • 175 g smör

Fyllning

  • 2 burkar (800 g) karamelliserad mjölk
  • 3 bananer
  • 4 dl vispgrädde

Brända mandlar

  • 125 g sötmandel
  • 1 ½ dl florsocker
  • ½ dl florsocker till separering
  • 50 g mörk choklad till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
  3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.
  4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
  5.  Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden
  6. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
  7. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna. Hacka mandeln grovt.
  8. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
  9. Fyll pajskalet med den karamilliserade mjölken (kolan) och lägg på ett lager av skivad banan.
  10. Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven choklad.
Så nu är vår härliga söndag här .. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej