Försäkringskassan snacka om att vilja spara pengar på föräldrar som utnyttjar den tillfälliga föräldrapenningen man får då man e hemma med sjukt barn
Jag tycker det e sjukt patetetiskt det nya systemet de kör nu.
Skicka ut lappar som vi personal på fsk,ska intyga att barnen VERKLIGEN vatt sjuka och hemma. Jag har tänkt mer och mer..då de säger att de kan komma åt "fusket" mer på detta vis.
NO WAY.. nu kan ju folk fuska ÄNNU mera...

Min teori är att; Du får en lapp där DU ska kryssa i för dem dagar du vatt hemma med ditt sjuka barn, Ta med lappen och be en fsk-lärare underteckna den för att DU sen ska skicka in den.
VÄNTA NU... har F-kassan verkligen tänkt efter... allt ligger ju på  föräldern ändå... och fusket e ju jättelätt att åtgärda då en underskrift redan finns på pappret från en fsk-lärare för dem dagar då barnet VERKLIGEN VATT SJUK och hemma från fsk.. Vem säger INTE sen att du som förälder kan kryssa i fler dagar i efterhand..?
Det kan ju aldrig en fsk kontrollera då det e du som ska skicka in pappret.. så med andra ord, om ni hajar min teori så kan det förekomma MER fusk än ever...
Har ni tänkt på det???

Sen skickar ju F-kassan med redan frankerade brev som du ska posta blanketten i.. vad kostar inte det bara i pengar? Porto,kuvert och pappersarbete... NEJ detta system SUGER!!!!!
Vill folk fuska, tycker jag det e upp till dem..vi andra som e rakryggade och vet att vi gör rätt för oss, ska inte bli drabbade för att andra inte har ett sunt förnuft ...men tyvärr e det ju så med ALLT..
e det ngn som förstör för andra så får tyvärr ALLA ta smällen!!!

istället kan jag tycka att F-kassan kan begära ett läkarintyg då från barnavårdcentralen -efter en längre tids sjukdom eller om ett barn ofta är sjuk då man bara har ett visst antal dagar i sjukersättningsdagar-om man råkat utnyttja mer än hälften efter halva året redan. Barn har ju ofta infektioner så det är ju inte omöjligt tyvärr att dagarna går åt.
brukar visa en film på våra föräldramöten just kring det med infektioner och hur vi föräldrar ska vara beredda på att vara hemma ofta under barnets första tre år på fsk.
Det sprids ju mer bakterier och annat där än ngn annanstans.. spec barnsjukdomar e pecka!!!
Ofta dem man själv oxå åker på ju.
men så e det ju.. man kan liksom inte "blunda" för det.


Så e d med det och nu e hösten oxå kommen..så be ready!!!!
KRAMAR