God kväll!
Det blev en lååång kväll hos vännerna. Vi passade på. Och blev bjudna på tacos! En maträtt som alltid går hem hos stora som små - eller hur!?
Jag komponerade ihop vår nyårsmeny i veckan. I år är vi hemma.
Rätt skönt då barn o hund kan ta det lilla lugna när de behöver i soffan/ lek på rum mm
vår meny inför morgondagens fest;
förrätt; Getosttartelett med honungsrostad pilgrimsmussla med ett glas mousserat
huvudrätt: oxfile med frasig potatisbakelse, baconinlindad sparris och hemmagjord rödvinssås
efterrätt: vit chokladmousse med passionsfruktssås och hemmagjorda maränger

Recept på den lättaste med godaste efterrätten;
4 port.
1 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
1 dl turkisk yoghurt
4 passionsfrukter
12 krossade maränger ( hemmagjorda alt köpta)
vispa grädden. Bryt choklad i bitar och smält i vattenbad. Va försiktigt - då vit choklad inte tåler hög temperatur.
Rör ner chokladen och yoghurten i grädden. Fördela moussen i fyra glas alt portionsskålar. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
Dela passionsfrukterna. Gröp ur kärnorna med sked. Garnera moussen med frukt o marängkross vid servering.