
Hemmagjorda Fröknäcken - svindlande goda och går i ett nafs
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön + extra till topping
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk finhackad färsk rosmarin
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- flingsalt med citronsmak
- Värm ugnen till 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser och häll på rapsolja och kokande vatten. Blanda ihop till en smet.
- Tryck ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper så att brödet blir så tunt som möjligt.(Ett tips - ta ännu ett bakplåtspapper och pressa ut smeten med så den blir tunn)
- Strössla över sesamfrön, rosmarin och rikligt med flingsalt.
- Grädda i ungefär en timme, tills knäcket har fått en fin gyllenbrun färg och är krispigt. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock.
smaskens!!!'