Igår bjöd jag fam och närmsta släkten på denna goda huvudrätt; 
  • 4 dl couscous
  • 3 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
  • 1/3 purjolök (den ljusa delen)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 1/2 dl soltorkade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 3 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 150 g fetaost
  • 50 g parmesanost
  • vattenmelons bitar efter eget tycke och smak
  • pumpafrön 
  • olivolja att ringla över
  • finstrimlade citronskal
  1. Tillaga couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
  3. Blanda couscousen med olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och soltorkade tomater.
  4. Krydda med chiliflakes och salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.
  5. Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över fetaosten. Hyvla över parmesanen. Ringla över lite olivolja och strö över citronskalsstrimlor. Skär melonkuber efter eget tycke och smak! 
  6. Strö pumpafrön över salladen! 
BBQ kyckling 
 
800 gramkycklingfile 
3 dl barbecuesås 
4 kryddmått chiliflakes 
salt 
 
  1. Blanda barbecuesås, chiliflakes och salt i en skål. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll i såsen och låt marinera i minst 2–3 timmar i kylen, gärna över natten.
  2. Förstek till kycklingen och häll på marinaden. Låt puttra under lock i 15 -20 min tills kycklingen är klar! Skär upp den i bitar. 
 
Myntadressing 
 
5 dl matlagningsyoghurt alt turkisk yoghurt 
1 kruka mynta
2 msk honung
salt och peppar
 
hacka myntan och blanda i yoghurten med honungen! Smaka av med salt och peppar! 
 

Kommentera

Publiceras ej