
Igår bjöd jag fam och närmsta släkten på denna goda huvudrätt;
- 4 dl couscous
- 3 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
- 1/3 purjolök (den ljusa delen)
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 1 1/2 dl soltorkade tomater
- 3 msk olivolja
- 1/2 dl färskpressad citronjuice
- 1 dl hackad bladpersilja
- 3 krm chiliflakes
- 1 tsk salt
- 1 påse babyspenat (à 65 g)
- 150 g fetaost
- 50 g parmesanost
- vattenmelons bitar efter eget tycke och smak
- pumpafrön
- olivolja att ringla över
- finstrimlade citronskal
- Tillaga couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
- Blanda couscousen med olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och soltorkade tomater.
- Krydda med chiliflakes och salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.
- Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över fetaosten. Hyvla över parmesanen. Ringla över lite olivolja och strö över citronskalsstrimlor. Skär melonkuber efter eget tycke och smak!
- Strö pumpafrön över salladen!
BBQ kyckling
800 gramkycklingfile
3 dl barbecuesås
4 kryddmått chiliflakes
salt
- Blanda barbecuesås, chiliflakes och salt i en skål. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll i såsen och låt marinera i minst 2–3 timmar i kylen, gärna över natten.
- Förstek till kycklingen och häll på marinaden. Låt puttra under lock i 15 -20 min tills kycklingen är klar! Skär upp den i bitar.
Myntadressing
5 dl matlagningsyoghurt alt turkisk yoghurt
1 kruka mynta
2 msk honung
salt och peppar
hacka myntan och blanda i yoghurten med honungen! Smaka av med salt och peppar!
Kommentera