
Kycklingtacopaj orginal recept från Arla
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min.
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör-&rapsolja. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
Servera med en god sallad och guacamole eller tacosås. Riktigt gott!
bilder lånade från Matplatsen.net
Bon Appetit