BlackBeanChaiBrownie med Isad mangosoppa och sorbet!
- 1 burk alt förpackning kokta svarta bönor (380gram)
- 3 ägg
- 2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
- 2 msk chiafrön
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker
- 150 g mörk choklad (60 %)
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en ugnssäker form, ca 26 x 20 cm.
- Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
- Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
- Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt svalna!
Blir cà 25 kakbitar av ovanstående recept

###
- 250 g fryst tärnad mango
- 3 msk florsocker
- 1 1/2 dl vatten
- skal och färskpressad juice av 1 lime
- 1 dl mousserande vitt vin
- 1/2 l mangosorbet
- 1 dl färska eller frysta, tinade hallon
- Mixa ihop halvtinad mango, florsocker, vatten, limeskal och limejuice till en slät soppa.
- Fördela soppan i fina glas och toppa ev med mousserande vin. Lägg i en kula sorbet. Servera genast med hallon och gärna en liten blackbean chai brownie!

Jag valde att toppa vår mangosoppa med färska jordgubbsbitar ist för hallon : blev supergott det med!
Kakan är riktigt mäktig men supergod!
Receptkälla: Tidningen Ica Buffé nr 3 2015
Kommentera