BlackBeanChaiBrownie med Isad mangosoppa och sorbet! 

  • 1 burk alt förpackning kokta svarta bönor (380gram)
  • 3 ägg 
  • 2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
  • 2 msk chiafrön 
  • 1 dl kakao 
  • 1 krm salt 
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker 
  • 150 g mörk choklad (60 %)
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 26 x 20 cm.
  3. Häll av, skölj och låt bönorna  rinna av. 
  4. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
  5. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop. 
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt svalna! 
Blir cà 25 kakbitar av ovanstående recept
 
                                 ###
  • 250 g fryst tärnad mango 
  • 3 msk florsocker 
  • 1 1/2 dl vatten 
  • skal och färskpressad juice av 1 lime 
  • 1 dl mousserande vitt vin 
  • 1/2 l mangosorbet 
  • 1 dl färska eller frysta, tinade hallon  
  1. Mixa ihop halvtinad mango, florsocker, vatten, limeskal och limejuice till en slät soppa. 
  2. Fördela soppan i fina glas och toppa ev med mousserande vin. Lägg i en kula sorbet. Servera genast med hallon och gärna en liten blackbean chai brownie! 
 
Jag valde att toppa vår mangosoppa med färska jordgubbsbitar ist för hallon : blev supergott det med! 
 
Kakan är riktigt mäktig men supergod! 
 
Receptkälla: Tidningen Ica Buffé nr 3 2015 
 

Kommentera

Publiceras ej