4 port 
 
4 port bitar lax alt 600 gram Laxfile
2 msk honung 
1 msk balsamvinäger 
1 msk olja 
2 nypor Flingsalt 
1 krydsmått svartpeppar 
1 tsk farinsocker 
 
 
500 gram jordärtskockor 
1 1/2 dl mjölk 
2 msk smör 
salt och peppar 
 
 
 
Skala jordärtskockorna och dela dom. Lägg i lättsaltat vatten och låt koka tills de känns mjuka. 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Rör ihop honung, balsamvinäger och olja. Lägg fisken med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper
 
Fördela blandningen på fisken och krydda med salt och peppar. Strö över farinsocker och ställ in i övre delen av ugnen tills fisken är färdig, beräkna 7-8 minuter
 
Värm mjölken med smör. Häll av vattnet från jordärtskockorna. Häll på mjölk­ och smörblandningen. Mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.
 
 
 
Vi serverade maten med såser från Texas Longhorn och en sallad på ruccola/sockerärter/rädisor med ringlad olivolja och flingsalt på 

1 kommentarer

Oslofru

26 Apr 2015 08:54

Så mysigt :)

Kommentera

Publiceras ej