igårkväll blev det en god marinerad fläskytterfilé på grillen! 
har man tur får man tag på en riktigt bra bit - den turen hade vi! 
 
Marinera den med färska kryddor - timjan, rosmarin, mynta, basilika, körvel och en skvätt olivolja. Salta och peppra och låt ytterfilen gotta sig i detta i nga timmar... 
Släng sedan på den på grillen Och låt den ligga där tills ni fått den till innertemperatur på ca 70 grader.. 
Mums! 
 
 
Timjanpotatis 
 4 pers

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 röda lökar
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • färska timjans kvistar 
  • 0,5 citron, rivet skal
Dela potatisen i halvor och skär löken och paprikorna i bitar. 
Lägg dessa i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och lägg på timjans kvistarna. riv skalet av en halv citron över. 
In i ugn på 200 grader i ca 25 min ( tills potatisen känns mjuk) 
 
 
 
 
Ädelostcreme 
 
3 dl turkisk yoghurt 
140 gram ädelost 
 
mixa ihop med stavmixer och servera till 
 
sommarsallad till som för mej är ett ihopplock av diverse salladsorter som ruccola, meche, roman tex. I med lite gurka, tomat, paprika eller vad du har hemma. 
Toppa sedan salladen med melon, jordgubbar ,blåbär, nötter mm och gärna ngn smulad ost som fetaost alt ädelost. Mums filibabba! 

1 kommentarer

mallan brallan

22 Jul 2015 13:08

Tack ❤️ detta ska jag prova låter super gott men blir rosé till 😄

Kommentera

Publiceras ej