igårkväll blev det en god marinerad fläskytterfilé på grillen!
har man tur får man tag på en riktigt bra bit - den turen hade vi!
Marinera den med färska kryddor - timjan, rosmarin, mynta, basilika, körvel och en skvätt olivolja. Salta och peppra och låt ytterfilen gotta sig i detta i nga timmar...
Släng sedan på den på grillen Och låt den ligga där tills ni fått den till innertemperatur på ca 70 grader..
Mums!

Timjanpotatis
4 pers
- 1 kg färskpotatis
- 2 röda lökar
- 3 paprikor i olika färger
- 1 msk olja
- 1 tsk flingsalt
- färska timjans kvistar
- 0,5 citron, rivet skal
Dela potatisen i halvor och skär löken och paprikorna i bitar.
Lägg dessa i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och lägg på timjans kvistarna. riv skalet av en halv citron över.
In i ugn på 200 grader i ca 25 min ( tills potatisen känns mjuk)
Ädelostcreme
3 dl turkisk yoghurt
140 gram ädelost
mixa ihop med stavmixer och servera till
sommarsallad till som för mej är ett ihopplock av diverse salladsorter som ruccola, meche, roman tex. I med lite gurka, tomat, paprika eller vad du har hemma.
Toppa sedan salladen med melon, jordgubbar ,blåbär, nötter mm och gärna ngn smulad ost som fetaost alt ädelost. Mums filibabba!
1 kommentarer
mallan brallan
22 Jul 2015 13:08
Tack ❤️ detta ska jag prova låter super gott men blir rosé till 😄
Kommentera