Leila Lindholm har släppt ännu en fantastisk kokbok! Att hon fokuserar på fräscha och rena råvaror gör inte saken sämre ... 
 
Kvällens goda tillbehör till vår vitlöksmarinerad fläskytterfilé blev denna ubergoda HalloumiSallad med jordgubbar med smak av mynta och valnötter, som hon har med i denna bok. 
 
Att jordgubbar är rika på antioxidanter, fibrer, jod, B- vitaminer och C-vitaminer visste ni kanske inte?! Men jordgubben är faktiskt en av våra nyttigaste frukter - trots att den också är en av våra mest besprutade - så välj alltid ekologiskt! 
 
4 port. 
 
1 l skivade jordgubbar 
1 fpk halloumiost ( 200 gram) 
1 ask ruccola 
2 kvistar mynta 
50 gram valnötter 
olivolja 
cremebalsamico 
flingsalt
svartpeppar 
 
1. Skiva jordgubbar och skär osten i 1 cm tjocka skivor
2. Lägg lite ruccola på varje tallrik. Strö över skivade jordgubbar och plockade mynta - och basilika blad, ringla över olivolja och créme balsamico, salta och peppra. 
3. Rosta valnötter i en torr och het stekpanna med lite flingsalt. Toppa salladen med de rostade valnötterna. 
4. Stek osten i olivolja tills den får gyllene färg och lägg över på salladen. Servera omg ! 
 
mums!!!! 
 
 

Kommentera

Publiceras ej