Påsken är kommen .. Även om jag är traditionsmässiGT en person som älskar dessa högtider, så pyntar jag inte hemmet lika mkt till påsk som till jul. 
Lite påskris är allt här. 
Hur mkt plockar ni fram?! 
 
Dock finns det alltid förberedelser vad det gäller att träffa släkt och vänner .. Framför allt äta gott och umgås. För barnens skull ngt påskägg. 
 
I år kör vi som förra året - en tre rätters än detta vanliga med sill/lax/potatis mm som sk plockBord. 
 
Till förrätt tänkte jag: Kavringsrundell med hemmagjord Gubbröra, Ostflarn med stenbitsrom och räkor och ägghalvor med kaviar/dill. 
 
Huvudrätt: lammstek med potatisbakelse med smak av chevre, rödvinssås och böner
 
efterrätt: Mangosoppa med sorbet och BlackbeanChaibrownie. 
 
Världens godaste och enklaste Gubbröra gör ni : 
 
  • 3 matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 msk kapris
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • salt och peppar
  • dillkvistar 
  • Skär matjesfiléerna i tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och hacka äggen. Hacka kapris, dill och gräslök. Blanda allt med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. 
  • Garnera med dillkvistar.
 
 
Vill ni göra goda tilltugget med Ostflarn med stenbitsrom och räkor gör ni så här: 
 
1,5 dl riven ost 
1 dl créme fraiche 
Stenbitsrom 
1/2 röd lök 
20 räkor

Sätt ugnen på 200 grader.
Riv 1,5 dl lagrad ost ( eller köp färdig riven) på rivjärn och gör små högar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ca 10 st blir det av denna mängd.
Gratinera i övre delen av ugnen i ca 6-7 minuter tills osten fått lite färg. Ta ut och låt svalna. 

Hacka rödlök och skala ca 20 räkorna. ( alt köp färdigskalade) 

Klicka lite crème fraiche på varje ostflarn och lägg på lite stenbitsrom, räkor och rödlök. 
 
 
Bild lånad från nätet 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej