
ikväll blev det Grekiskt - jag är ett stort fan av den grekiska matkulturen.
Grekiska Färsbiffar ( kan även göras som spett)
500 gram nötfärs
1 ägg
1/2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 msk vatten
1 krm svartpeppar
1 tsk chilipulver
1/2 tsk kanel
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
blanda färsen med ingredienserna till en fast smet. Forma till 10 avlånga bullar ( om du vill göra till spett) eller liknande järplar om du grillar dom. Låt de grillas tills de fått vacker brun färg..
Servera med Grekisk Sallad
1 rödlök
1 grön paprika
1 röd paprika
1/2 gurka
4 tomater
svarta oliver
fetaost
sallad
olivolja
oregano
Dela grönsakerna i bitar, smula fetaosten och lägg i några oliver i en skål. Ringla rikligt med olivolja på och krydda med lite oregano och ev svartpeppar
Tzatziki
2 dl grekisk yoghurt
1/4 del:s gurka delad i långa smala stänger
1 pressad vitlöksklyfta
flingsalt ( en nypa)
rör ihop i skål och låt dra en stund i kylen
till detta grillade vi en halloumi och till lika ett gott bröd i stekpannan med lite olivolja, flingsalt och 1 pressad vitlök
Bon Appetit!
Kommentera