Pajdeg: 
 
250 g kylskåpskallt smör 
2 dl strösocker 
6 dl vetemjöl 
 
Fyllning: 
 
500 g rabarber 
1 ask färska hallon 
3 ägg 
2 dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk salt 
2 tsk vaniljsocker 
 
värm ugnen till 175 grader. 
Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en långpanna och grädda i 10 min ca. 
 
Gör fyllningen under tiden. 
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar ( skala bara om skalet är tjockt och träigt ) 
Vispa ihop ägg och socker ljust och poröst. 
Vispa sen ner mjölet, saltet och vaniljsockret till en slät smet. 
Blanda i rabarber och hallon. 
Bred ut smeten över den varma pajdegen och grädda ytterliggare i 25 min. 
Skär pajen i bitar ( blir ca 20 st) och servera med lättvispad vaniljvisp. 
 
 
 
 
Orginalrecept : Sommarens Söta av Systrarna Eisenman 
 

Kommentera

Publiceras ej