Pajdeg:
250 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g rabarber
1 ask färska hallon
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
värm ugnen till 175 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en långpanna och grädda i 10 min ca.
Gör fyllningen under tiden.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar ( skala bara om skalet är tjockt och träigt )
Vispa ihop ägg och socker ljust och poröst.
Vispa sen ner mjölet, saltet och vaniljsockret till en slät smet.
Blanda i rabarber och hallon.
Bred ut smeten över den varma pajdegen och grädda ytterliggare i 25 min.
Skär pajen i bitar ( blir ca 20 st) och servera med lättvispad vaniljvisp.

Orginalrecept : Sommarens Söta av Systrarna Eisenman
Kommentera