
40 st fläderblomskronor
2 st ekologiska citroner
3 dl agavesirap eller honung
1 cm Ingefära
1,5 liter vatten
Gör så här
Lägg fläderblommorna i en stor kastrull eller större spann. Skiva citronerna och riv ingefäran för att sedan lägga allt över blommorna. Därefter häller du på agavesirapen alt honungen och sist 1,5 liter kokande vatten. Blanda runt lite och låt stå en stund för att svala.
Ställ sedan kastrullen/spannen I kylen med folie över.Låt saften stå och dra i 2-3 dagar. Rör om en gr per dag.
Sila sedan saften och häll upp i fina glasflaskor!
( ett gammalt recept jag haft i ägorna)
jag tänkte bjuda på en mousserande fläderdrink som fördrink till midsommar .. Passar ju bra att få nyskördad flädersaft i ens ägor då..

Recept på midsommar fördrinken kommer..
Kommentera