

Pavlova med dulce de leche
6 rumsvarma äggvitor
3,5 dl socker
2 tsk maizenastärkelse
1 tsk ättika 12% eller vitvinsvinäger
alternativt färdigköpt marängbotten
Dekoration:
3 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
Färska bär och frukter efter smak
en näve rostad mandel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader om du gör egen marängbotten.
2. Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar.
3. Tillsätt sockret lite i taget medan du fortsätter att vispar. Fortsätt vispa tills marängen är slät och glansig. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig.
4. Tillsätt maizenastärkelse och ättika/vinäger och vispa tills välblandat.
5. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på cirka 20 cm i diameter.
6. Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter på 175 grader, sänk sedan graderna till 125 och grädda ytterligare 60 minuter.
7. Stäng av ugnen och låt botten svalna i ugnen.
8. Vispa grädden. Fördela grädden över hela marängbotten och ringla över dulce de leche och dekorera med färska bär!
9. Rosta mandelspån i en het panna tills de fått lite färg. Strö över Pavlova!


Kommentera