I måndags kom min matbeställning från
Mat.se
och jag hade komponerat ihop en egen
veckomatsedel för denna vecka.
Måndag: krämig sparrissoppa
Tisdag: ( blev köpemat/picknick då det vankades
sen utbildning för mig, picknick för barn o man på dotterns skola)
Onsdag: Falsk pastagratäng
Torsdag: Arrabbiatkyckling med vitkålsspagetti
Fredag: Het korvgryta med äpple och curry / blomkålsris
( jag ska dock möta upp två av mammorna i mitt
tidigare mammagäng här i småstaden)
så håll till godo med recept på den riktigt goda sparrissoppaN med baconströssel

KRÄMIG SPARRISSOPPA med BACONSTRÖSSEL
4 port
Ingredienser
- 500 g grön sparris
- 1 gul lök
- 3 dl sparrisspad
- 1 kycklingbuljongtärning
- 3 dl grädde
- 0,5 dl vitt vin
- (0,5 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt alternativ.
- ev lite salt och vitpeppar
gör så här:
- Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar. Spara några toppar till toppingen!
- Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter. Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
- Fräs finhackad lök i lite smör och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin. Låt allt sjuda i ca 10 min under lock. Knaperstek baconet under tiden. Ta bort från plattan och mixa slät.
- Servera med lite smulad bacon och sparris.
Recept: Åse Falkman Fredrikson/ 56 kilo
1 kommentarer
lovisa
06 Jun 2017 20:10
vad kul att du också kör veckomatsedlar! blir himla nyfiken på den falska pastagratängen, vad är det? :-D
Kommentera