I måndags kom min matbeställning från 
Mat.se 
och jag hade komponerat ihop en egen 
veckomatsedel för denna vecka. 
 
 
Måndag: krämig sparrissoppa 
Tisdag: ( blev köpemat/picknick då det vankades 
sen utbildning för mig, picknick för barn o man på dotterns skola) 
Onsdag: Falsk pastagratäng 
Torsdag: Arrabbiatkyckling med vitkålsspagetti 
Fredag: Het korvgryta med äpple och curry / blomkålsris 
( jag ska dock möta upp två av mammorna i mitt 
tidigare mammagäng här i småstaden) 
 
så håll till godo med recept på den riktigt goda sparrissoppaN med baconströssel 
 
 
 
 
KRÄMIG SPARRISSOPPA med BACONSTRÖSSEL 
4 port

Ingredienser
  1. 500 g grön sparris
  2. 1 gul lök
  3. 3 dl sparrisspad
  4. 1 kycklingbuljongtärning
  5. 3 dl grädde
  6. 0,5 dl vitt vin
  7. (0,5 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt alternativ.
  8. ev lite salt och vitpeppar
gör så här: 
  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar. Spara några toppar till toppingen!
  2. Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter. Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
  3. Fräs finhackad lök i lite smör och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin. Låt allt sjuda i ca 10 min under lock. Knaperstek baconet under tiden. Ta bort från plattan och mixa slät.
  4. Servera med lite smulad bacon och sparris.
Recept: Åse Falkman Fredrikson/ 56 kilo

1 kommentarer

lovisa

06 Jun 2017 20:10

vad kul att du också kör veckomatsedlar! blir himla nyfiken på den falska pastagratängen, vad är det? :-D

Kommentera

Publiceras ej