myTaste.se

Solig Söndag!

Idag vaknade man av att solen sken in under persiennerna.. vilken härlig start på morgonen va!?
Tyckte inte jag... som vatt uppe nga gr under natten..först pga av näsan och sen toalettbesök.. så när jag sen blir väckt med detta så kände jag bara NEJ NEJ NEJ..låt mej få sova ..
huvudet påminde mej om en liknande DAGEN EFTER dag ..med sprängande huvudvärk.. och jag som INTE ens drack ngt mer än vatten och inte var uppe överdrivet längre än vanligt igårkväll fast jag var på 28årsfirande.
HELT SANSLÖST.

och jag fattar verkligen INTE varför jag inte får bukt på min dunderförkyln..den sitter som in i benmärgen på mej.. gör mej seg och orkeslös.
jag som försökt kurera mej med nässpray, C-vitaminer ... kan ju inte preppa i mej en whiskey som annars sägs göra susen. Suck o pust.
e väl som de flesta säger.. att bli förkyld under en graviditet tar längre tid att få bukt på.
Jag orkar verkligen D NADA...
så förstår inte hur jag ska orka mej igenom en morgondag på jobb med en bunt barn... Chefen min ringde mej i förra veckan-verkligen omtänksamt och undrade hur allt var med mej.. och var rädd att det var ngt som hänt mej och magen med.( med tanke på att jag var borta i en veckas tid). så hon sa att mår jag inget bra så ska jag tänka mej på själv så inget händer...
Känns skönt med en förstålig chef som man kan ringa om det e ngt verkligen!

Gårdagens kväll.. min egentid i 4 1/2 timme. med barndomsvännerna.. det kändes skönt :) och framför allt så kan de ju mej på alla sina 10e.. så det var lugnt att jag inte var riktigt i mitt esse. Men det var trevligt.. otroligt trevligt.. e allt för sällan man hinner ses alla .
E ju så, då livet får sina vändningar... jobb,familj och mga flyttar på sej ... man kan inte ses när man vill.
Så när tillfället ges och man inte mår hundra -så e det värt varje dyrbar minut att bara få kramas om med dem alla.
den BÄSTA medicinen EVER!
det e dyrbart med riktiga härliga vänner ..ibland önskar man att en dag hade mer än 24 timmar så man hann med mkt mera och framför allt umgås med dem alla.

Idag tog familjen bilen till Skryllegården.. ett stort motionsspår i Dalby-som ligger dryga 10 min från oss.. i skogen på promenad.
Skönt med frisk luft verkligen(huvudvärken släppte, men näsan blev sämre..suck)
 och dottern mår som en prinsessa då hon får vara ute.. lever verkligen upp.
och en annan slappnar av på annat sätt..slippa oroa sej att där ska komma ngn bil i full nittio och hon utspringande och diverse saker.
Skogen är verkligen super för barn.. inte minst för deras fin och grov motorik..där e ju så mkt de små kan klättra, hoppa och ta sej fram på..plus plocka en massa bär och blommor etc.
dem enda faror man har e att se upp så barnen inte stoppar svampar, olika bär i mun alt bränner sej på nässlorna som lillan gjorde tyvärr då vi lekte kurragömma.
så vår lek fick ett ledsamt slut.. stackarn!!!

Hur har er helg vatt?
mkt av det goda för vissa av er??? man mår som man förtjänar dagen efter *fniss*

KRAMAR

Egen Tid ikväll en stund.

Ja ikväll bär det av en runda till en barndomsvän som fyllt 28 :) Ska bli trevligt!
Även fast jag bara kommer ha egen tid i nga timmar så räcker det kort och gott. Få vara kompis Veronica och Inte mamma :)
jag är ju inte så mkt för fest längre i den utsträckningen.. visst det är trevligt, men sen när kvällen nalkas och alla blir mer eller mindre fulla och ska bege sej ut-så dras många åt olika håll.. så man går ju oftast inte ut i samlad trupp tyvärr.

Jag kan föredra mer lugna former - trevliga middagar med god dricka till och sitta hemma vid och mysa.
För min del ger det INTE mkt att gå ut.. e ju mest drägg UTE numera ;) hihih

Har nog inte vatt ute sen i febr då en kompis nollade och då blev det alldeles för mkt-vilket e tråkigt då det slutar så :/ man mår ju fasiken inget bra dagen efter och hela morgondagen e förstörd. Plus alla odrägliga fyllon som försöker stöta på en fast man säger man e upptagen... Inte ens när man trycker upp sin ring i huvudet på dem, får de in det i sina fulla skallar.
Kan inte ens påstå att jag e värst sugen på vin eller ngn annan alkoholhaltig dryck för tillfället ( inte konstigt säkerligen då jag e gravid..)
Mannen kom hem med mitt favoritvin på Bag In Box igår och tog sej ett glas till mat..
Uppenbarligen är det Okej numera också enligt Livsmedelsverket att vi gravida minsann kan dricka ett halvt glas vin en gr i veckan.. skulle ALDRIG ALDRIG göra det!

Jag hade inte kunnat se mej själv i spegeln om ngt skulle hända OM jag mot förmodan skulle ta ett glas, om sen barnet skulle få ngt men av det.
Visst i vissa länder hör man att mödrar dricker vin var dag till maten(främst Frankrike) men sen har ju Sverige en annan siffra på statistik ang friska barn och födslar med. Så nej jag står Tacksamt emot..
Alla andra får stå för sina konsekvenser - jag gör det som känns rätt för mej :)

Projekt rivning av kontorsrum är på gång här hemma. Min man och min morfar på 72 bast har haft fullt upp sen kl 8 imorse då de började med projektet.. men det kommer bli najs då det blir klart..
Alltid e  det ngt man vill förnya i ett hus .. man får ju som sagt nya idéer jämnt :)
efter kontorrummet e det dags för barnrum nr 2 och sen det stora badrummet.. jag vill nämligen ha två vaskar i stället för en, och har sett en jag är lite förtjust i från Swedbergs.

Lilltösen i sej själv verkar fått någorlunda bukt på magen här .. Tack och lov.. ngn hörde min bön :) verkar satt sprätt ordentligt här ..så jag hoppas d håller i sej!
Mitt lilla hjärta -gör ont i en själv då man ser hur ont de har.

nej ha en skön lörd.. vad ska ni göra idag?
massor av kramar

Fredag hela dagen lång!
Idag får det allt bli en kvällsblogg.
Har haft dottern hemma från fsk med mej idag..då stackarn blivit så förstoppad att hon gråter var gr hon ska göra sitt nr 2 behov :/ gör ont i en själv med då man ser hennes tårar och frustration.
Provat med alla tidigare tänkbara medel som finns- huskurer, messmör i välling etc etc. och nu så har hon fått lactolos som ska hjälpa till att få magen i trimm var dag  + en mikrolax för vi tycker så synd om henne.
MEN NEJ det vill sej verkligen inte..

Har ngn av er med barn haft samma problem? ge mej råd.. för den enda utväg nu snart e barnläkarna i Lund -att de får ta emot oss för att göra en undersökning och bedömning av henne.
¨Går ju inte att ha det så här .... mitt hjärta sörjer ju :( blöö


fredag fredag-dagen vi alla väntar på efter att ha jobbat en hel arbetsvecka ( ja mga av oss som bara arb mån-fre ) dagen eller kvällen som man njuter av att vara intill dem heligaste i ens liv. Mysa med god mat, kanske ngn bra film eller annat härligt.
Vårt fredagsmys innefattade Tacos( tack vara en kompis som retade mina smaklökar på MSN innan idag)  som vi hoppats att hela familjen skulle avnjuta tillsammans.. PYTTSAN... nej som småbarnsfamilj får man äta i omgångar känns det som JÄMNT ... suck!!!
Antingen e man på halvsprång genom hela huset med maten i handen,samtidigt som man med den andra ska fånga upp rymlingen som har mat runt hela mun .. och ska försöka torka henne.. eller så e man bara för trött på för att ens orka argumentera om rätt och fel.
Som familj tycker jag det vore mysigt att man kunnat sitta tillsammans i lugn och ro och fråga varann hur ens dag vatt- vad man gjort på vice versa jobb alt fsk.
Föra en mänsklig dialog... men den kan jag nog förvänta mej först vid 7årsålder först och sen e det tebax på ruta 1 när dottern blivit tonåring och har hemligheter för päronen sina.
nej oftast är det mannen och jag som för en snabb dialog för att sen kasta i oss maten för att få bukt på en busunge som antingen hoppar i soffan alt i sängen och man e rädd för att hon ska trilla ner och slå sej då man sitter där med maten i halsgropen.

Hahha nej riktigt så här överdrivet farligt har vi det INTE :) men ni vet ..barn de tröttnar snabbt...
och just den egenskapen kan jag väl säga att ÄVEN jag har som snart 28åring... men då tänker jag i andra former :)
jag tänker på mina laster ... INREDNING och SHOPPING av märkessaker....
Hittar jag ngt som riktigt i ögonföljd blir en förälskelse i ett material ting så BARA MÅSTE jag ha det...  jag kan få nya idéer ofta ofta.  Jag kan falla för en trend för att månaden efter falla för en annan- men då gillar jag att blanda stilarna med varann..för saker och ting kan lyfta varandras värde då tycker jag.. Förstår ni hur jag menar`??
Alla saker har ett Värde... och tillsammans kan det bara bli bättre :)

Nu vill jag inte komma och påstå att mitt hem är plockat ur ett mode alt inredn-magasin.. jag gillar att blanda nytt med gammalt.. trendigt som romantiskt iidylliskt. Jag gillar mkt vitt -då jag tycker det är stilrent.
Men sen kan jag oxå föredra som vi har i vårt kontor en passionerad och exotisk varm röd färg som känns kungligt på ngt vis.. färgen blir ett med rummet då möblerna får sin fokus där med ...

Ni ska bara veta-i min vildaste fantasi håller jag redan på att inreda barnrum nr 2 i tankarna.
Ja jag vet..jag e inte klok ngnstans :)

och till lika så ska vårt sk kontorsrum oxå göras vid - vilket ska bli ett nytt gästrum ( då barnrum nr 2 tar gästrummet) så där bärjar oxå tankarna mala..Det är tur man har en man som gillar renovering och så jag som står för inredningen. hihi.. sicken kombination va?! Som en näve i en handske...
Magnus ( min man då eller man kanske ska skriva sambo-vi e ju inte gifta..) sa nu för ngn dag sen lite drömmande (faktiskt!) att tänk om dryga 18 år så e det kanske lilla Cornelia som ringer en fred-kväll och vill bjuda hem oss till sin lya på sönddags middag. och då man kommer dit..så kommer frågan trevande: Pappa, kan du hjälpa mej att byta kök alt måla i mitt sovrum etc...
Åhh jaaa Magnus såg allt lite smått härlig ut då han sa det..han bara längtar och väntar :) hahha!!!!
Men men..det är 18 år tills dess..
Innan dess ska det pratas om Blommor och Bin, hon ska vara ute så hon kommer hem alldeles för sent och ha två arga föräldrar sittandei köket som undrar  VART SJUTTON Har du hållt hus !? och hennes första fylla ... Pojkar på rummet och ett och annat samtal från hennes lärare kanske -som säger att nu har minsann hon inte gjort läxan igen och detta e fjärde gr denna veckan hon kommer försent på lektionerna... ( nu går jag till mej själv.. äpplet faller inte ofta så långt från trädet sägs det..)
HERREGUD vad har man gett sej in på ......

Nej nu behöver jag vila mitt arma stackars funderande huvud med att se en film med mannen.
Godiset står redan och väntar i skålen.
ha en najs fredagskväll..

Puss på er
RSS 2.0