Vet du inte vad du ska önska dej i år då släkt, vänner eller mannen frågar?
jag kan rekommendera isärklass den bästa bibeln jag har.. som Katerina Janouch skrivit åt oss mammor och pappor också för den delen.
Den tar upp ALLT och då menar jag ALLT... från graviditet, förlossning till barnet är tonåring.. alla orosmoment, saker som sker -hur man ska hantera dem etc.
Där finns INGET i denna bok som jag saknar... är det ngt jag söker i min oro kring mitt barn eller barn i min närvaro så ger den mej svaret på bästa möjliga!!!
Ni kommer bli supernöjda... Så skriv önskelistan med denna bok såå lär ni få svaret på alla era frågor kring barn,relationer och sex.. ngt man ibland kanske inte skriker ut till sin omvärld om..

Hej mitt vinterland...
snön har minsann kommit till skåneland.
sen imorse kl 7 kom det flingor som bara den...
Mysigt jo vars... men kallt JOO som fasiken.. vi har ju minusgrader oxå.. detta är man inte van vid
redan i nov månad.
Det mysiga med det är ju att snön lyser ju upp den mörka kvällen och jaaa det e fint så länge det inte blir slask och annat.
Det bästa är att bänka sej i soffan, med en tänd brasa och en kopp varm choklad.. det e mysigt som bara den..

Haft en skön dag på jobb, med inte så mkt barn,,sånt gör mkt ...man känner att man hinner med dem alla än bara som barnpassning...ja den kommunala sektorn känns tyvärr så ibland tycker jag.. spec då vi har dem alla 17 där.
Hade arbetsplatsträff i onsd kväll och då fick vi reda på att from jan så ska det öppnas en ny avd på jobbet... en ute avd för alla femåringar -för att Malmö stad tyvärr inte kan hålla sej till löftet att alla barn kommer få dagisplatser inom en tre månaders period som föräldrarna velat få in sina barn på.
Så kön ringlar sej stor i den stadsdel där jag arbetar... är ju en sjuk babybooom..
så vi ska ha in 14 nya småttingar på vår fsk from jan, uppdelat på två småbarnsavd..  DAMN!!!men sen ska det oxå anställas tre nya personal.. för sa det funkar inte annars.. ska vi alla andra gå på knäna...
Alla har klart frågetecken kring mkt praktiskt då vi redan tycker det är trångt med utrymme ..men det innefattar att tre personal ska ha uteverksamhet med 14 femåringar mellan 9-15 varje dag.. och chefen undra vilka av oss som var sugna..
HMM.. kan säga att jag inte alls kände mej manad.. men nu ska jag oxå vara mammaledig såå...
ja tänker på dessa kalla dagar som idag... jag kreverade bara på att vara ute mellan 9- 10.30 idag..tänk då fram tills kl 15... nej Fyyy faraoooo...
det positiva med en uteverksamhet är säkerligen att barnen får ett bättre imunförsvar iofs.. med tanke på hur mkt skit som brukar härja i en fsk-verksamhet + att de får mkt bättre grov motorik och så givetvis.

From jan får jag oxå en ny arbetskollega.. en kille.. hmm börjar lagom tills jag slutar.. men jag har länge tyckt det behövs ngt manligt i detta kvinno dominerande yrke vi har... just för mer raka rör, en  manlig förebild för alla barn etc..

Ha en skön fredags kväll... idag blir det mys med fam... god mat, film mys och massage..det tackar jag aldrig nej tack till!

Kramar på er i snöyran!!


         
idag kom papperna från försäkringskassan...
jag har blivit beviljad havandeskapspenning en fjärde del.. skämtar de med mej? 25% av min 100% sysselhetsgrad.. jag tycker ju för fasiken att det e tungt alla redan.
Jag kommer överklaga detta KLART!
men 25% är iallfall bättre än inget... så jag ska väl inte klaga i den utsträckningen!
Men med foglossningarna jag har och så.. så kommer jag inte orka jobba fram tills febr tror jag.
Jag får ju havandeskapspenning fram tills den 13 febr.. och därefter tycker F-kassan att jag ska börja ta ut mammapenning för det nya barnet ... det är ju 10 dagar minst innan...
dem som jag tänkt spara...
Jag minns inte hur jag gjorde med dottern-då hon kom.. om jag tog nga dagar innan för jag jobbade ju in i det sista med henne. Men det kommer jag inte orka nu..
Beviljar försäkringskassan mej bara 25% efter min överklagan så kommer jag nog begära sjukskrivning för resten om det blir en riktig pina..

Julen närmar sej och jag har börjat fundera på ledigheten där imellandagarna med.. man har det ganska så soft på jobb oftast då.. + att jag arb ju 75 % om inget annat händer och det kanske jag orkar mej igenom då.
Men den 19, 22 och 23 Dec tänker jag ha semester GARANTERAT!!!

jag vill hinna förbereda julen och ska jag sen jobba mellandagarna så tycker jag d inte är mer än rätt..
Plus att jag tror vi får en kallelse till Ultraljud där ngn gr med... alt i början av jan. Spännande!

Tjing