Försäkringskassan snacka om att vilja spara pengar på föräldrar som utnyttjar den tillfälliga föräldrapenningen man får då man e hemma med sjukt barn
Jag tycker det e sjukt patetetiskt det nya systemet de kör nu.
Skicka ut lappar som vi personal på fsk,ska intyga att barnen VERKLIGEN vatt sjuka och hemma. Jag har tänkt mer och mer..då de säger att de kan komma åt "fusket" mer på detta vis.
NO WAY.. nu kan ju folk fuska ÄNNU mera...

Min teori är att; Du får en lapp där DU ska kryssa i för dem dagar du vatt hemma med ditt sjuka barn, Ta med lappen och be en fsk-lärare underteckna den för att DU sen ska skicka in den.
VÄNTA NU... har F-kassan verkligen tänkt efter... allt ligger ju på  föräldern ändå... och fusket e ju jättelätt att åtgärda då en underskrift redan finns på pappret från en fsk-lärare för dem dagar då barnet VERKLIGEN VATT SJUK och hemma från fsk.. Vem säger INTE sen att du som förälder kan kryssa i fler dagar i efterhand..?
Det kan ju aldrig en fsk kontrollera då det e du som ska skicka in pappret.. så med andra ord, om ni hajar min teori så kan det förekomma MER fusk än ever...
Har ni tänkt på det???

Sen skickar ju F-kassan med redan frankerade brev som du ska posta blanketten i.. vad kostar inte det bara i pengar? Porto,kuvert och pappersarbete... NEJ detta system SUGER!!!!!
Vill folk fuska, tycker jag det e upp till dem..vi andra som e rakryggade och vet att vi gör rätt för oss, ska inte bli drabbade för att andra inte har ett sunt förnuft ...men tyvärr e det ju så med ALLT..
e det ngn som förstör för andra så får tyvärr ALLA ta smällen!!!

istället kan jag tycka att F-kassan kan begära ett läkarintyg då från barnavårdcentralen -efter en längre tids sjukdom eller om ett barn ofta är sjuk då man bara har ett visst antal dagar i sjukersättningsdagar-om man råkat utnyttja mer än hälften efter halva året redan. Barn har ju ofta infektioner så det är ju inte omöjligt tyvärr att dagarna går åt.
brukar visa en film på våra föräldramöten just kring det med infektioner och hur vi föräldrar ska vara beredda på att vara hemma ofta under barnets första tre år på fsk.
Det sprids ju mer bakterier och annat där än ngn annanstans.. spec barnsjukdomar e pecka!!!
Ofta dem man själv oxå åker på ju.
men så e det ju.. man kan liksom inte "blunda" för det.


Så e d med det och nu e hösten oxå kommen..så be ready!!!!
KRAMAR
Jag blir rädd då jag ser nyheter och läser om Massaker som Finland fått genomlida två gr inom loppet på ett år,
Jag tänker att snart vågar man ju knappt lämna sina barn på fsk alt skolan,för man ska gå runt och vara rädd för att där ska komma en idiot som fått dåndimpen och skjuter ihjäl dem.
eller en själv med..
man går ju inte säker ngnstans.. räcker man hamnar på fel ställe vid fel tidpunkt så minsann kan man bli ett offer..
Vågar man möta sina medmänniskors blickar eller får man då nga glåpord eller en kniv i ryggen?

Jag har alltid fått lära mej ;att vara mot andra som du själv vill bli bemött..
för mej säger ett leende allt och att man ska ge varann respekt och vara omtänksamma mot varann.. men tyvärr e ju inte alla så..
till lika som jag kan krevera på folk som JÄMNT har bråttom.. in på bussen ,ut från bussen -springer sej igenom allt.. rädda för att inte få plats eller rädda för att inte hinna. Jag tänker framför allt och ännu mer sen jag själv fått barn.. ta bussen tex som ett exempel.. du kommer med barnvagn.. medpassagerarna reagerar inte, hjälper dej inte på med vagnen om det e en sån forntidisk buss då de inte kan sänka den en aning.. eller när du ska av.. de tränger sej framför vagnen-för de MÅSTE Av innan dej med vagn.. och skulle de MOT förmodan hamna bakom dej då du ska av med vagnen så suckas och frustas det som bara den..
Jag sa en gr ifrån då det hände mej... undra om de inte kunde hjälpa till isället för att frusta och prusta OM de nu hade så förbaskat brått av från bussen?! jag fick hjälp ska jag lova er.
Asså jag kan få frispel på sånt och jag kan nog vara rätt så elak i mun då jag blir irriterad på folk som e så här.
eller till lika gnäller över om ett litet barn e ledsen på bussen..
minns dem inte själva då de hade barn eller???? Om de ens haft nga..

Själv har jag taggat ner ordentligt..det finns inga MÅSTEN längre.. inte på jobb och inte hemma. Man ska få tid att BARA VARA med. det som inte hinns med idag hinns med imorgon..
Tror det är VIKTIGT att sluta vara så överambitiös som man velat och vatt. Jag stressar INTE.. jag anser att jag har all tid i världen.. tyvärr tror jag sånt kommer av en sån sak att det höll på att sluta illa för mej ett tag..att vara alla till lags och alla projekt och dylikt man tagit på sej.
MAN ska aldrig jämnföra sej med ngn annan.. man e ingen SUPERhuman som har energi för 5 tjurar som småbarnsmamma,kollega,kompis och fru. och sen har man blitt äldre :)
Räcker med att man går nga år tillbaka.. då orkade man jobba övertid 4 dagar i veckan. gå ut en torsdkväll på after work för att sen komma halv bakis på jobb på fred.för att sen festa fre och lörd och ändå må rätt Ok på sönd.. Tänker sånt måste ju fasiken oxå ta på kroppen som en småbarnsmamma.. men det e klart kroppen blir mer trött av att bli väckt flera gr om på nätterna och man inte kan sova för att man får en fot i ryggen mitt inatten etc.
Med andra ord, alla åldrar har sin charm även i vuxen ålder.
Bara det att man ska vara rädd om sej.. hehe.. för man blir inte yngre :)bara i sinnet kan man behålla det tror jag.

det är därför jag passar så bra med att jobba med barn..för jag får utlopp av mina knäppheter där :) haha..

PUSS på er alla !!!!Tiden den rusar och nu e man plötsligt inne i v 18 då i graviditet nr 2.
Känns inte som man har samma koll, som med den förstfödda.
Där antecknade man ju minsta lilla sak, hade pejl på allt och nu känns det bara som man har noll koll på saker och ting då man är så involverad i den första som bara den ändå.
Verkar  som Barn nr 2 mest får "hänga på" ..
Många flerbarnsföräldrar säger ju att det är så då syskonet också är född.. att den får finna sej i mkt mer än den första fick. och det säger ju sej själv lite tycker jag..
Är ju inte direkt att man kan säga åt den äldsta att nej du nu e det mamma o bebisen som behöver ta det lugnt--utan det kommer ju vara HIGH life från morgon till kväll.
Den lille kommer "hänga som en vante" på armen, i all lek med den största.. och man ser ju ett klart mönster med de yngsta syskonet sen att den kommer ta efter ALLT vad den äldsta gör.
Så på så vis kan man ju nästan säga att barn nr 2 e före i sin tid vad det gäller utvecklingsstadiet en del annat :)


Har fått ta del av två vänner om väntande bebisar.. så förhoppningsvis går allt vägen då det tyvärr faktiskt sett lite illa ut med blödningar och ett och annat oväntande besked trots ett positivt grav-test och där det sen inte syns ngt på Ultraljud.
Ibland undrar man varför det ska hända just dem man vet vill ha fler alt försöker få sin första.. medans mga andra kan skaffa hur mga som helst men sen struntar i sina barn bokstavligen.. det är en  väldigt orättvis värld vi lever i.
egentligen verkar det som om man ska vara glad över det man fått och ta del av.
Men ALLA längtar oftast efter mer eller efter saker man saknar istället för att uppskatta det man har idag...
Är det samhället som påverkar oss så otroligt mkt??


Helgen e kommen och den är alltid lika efterlängtad ... så skönt med ledighet och framför allt att ta dagen som den kommer med familj och vänner etc.
Imorgon blir d kalasfirande och idag inhandlades presenterna :)
blir hemmagjort födelsedagskort med.. gäller att vara kreativa då dagarna e gråa och regniga.

Ha en skön lörd!

KRAMAR