En dag full med sorg,glädje och allvar.

Morgonen börjar med att vi ska vara hos sjukgymnasten med lillkillen redan 8.30 i Lund. Var snabbt upp, käka frulle och klä oss och ta oss dit.
Allt ser fin fint ut och han har bara en liten spänd muskel som är kvar att tämja..han gör stora framsteg hela tiden. Vilket är jätteskönt :) Man är ju alltid rädd om det dyrbaraste man har. och vill att dem ska vara friska till 100%. För er som nya läsare så är min son född med Torticollis..
( här får ni veta sjukdoms symdromet)

Efter behandlingen körde vi till Hbg där vi skulle möta upp delar av släkten för en dag på Fredriksdals Friluftsmuseéum. Min morfar fyller år också idag så vi sa vi gjorde detta som en liten utflykt och passade på att umgås alla. Ta en mysig fika i caféet och besöka alla djur och gamla byggnader.
Blev att vi fortsatte firandet hos honom efter också.
Men först var vi och satte blommor, hjärtan och ljus hos min saknade mormor.
För 10 år sen IDAG somnade hon efter att fått en hjärtinfrakt och ramlat ihop medvetslös .. Var medvetslös en lång stund så hennes ex sambo fick till slut prova att ge mun mot mun för att få liv i henne. Hon höll sej sen vid liv i respirator men vaknade aldrig upp ur sin medvetenslöshet ..vilket gjorde mig väldigt ont.
Jag minns dagen som igår
'då jag satt där intill henne då hon tog sina sista andetag då vi stängt av respiratorn :/ hennes vilja med att vilja hållas vid liv av maskiner och annat fick oss att besluta att det var bättre att vi fick minnas henne som den fina person hon var.
Hon skulle aldrig vilja bli en invalid resten av livet och då hon även var sk hjärndöd skulle hon inte ha en chans :(
En låt som alltid kommer vara speciell för mej denna dag som alltid får mej att minnas henne- är 

ROXETTEs låt STARS -då kuratorn kallade mej och min lillasyster som stjärnorna på den mörka himlen..jag saknar henne ngt så fruktansvärt..

R I P Helena Björkell - Livet är så orättvist... SAKNAR DEJ SJUKT MKT

Målar på fri arm utanför Dunkerska Kulturhuset i Helsingborg.så klart har Hbgs ena kända profil Henke Larsson en av syrrans tavlor :)


Storasyrran är tillsammans med konstnären David Åberg-som även målat världens största tavla-som finns med i Guiness Rekordbok.
och som även gjort denna tavla här under b.la

Kan man säga mer än att man är SUPERSTOLT över den konstnärliga sidan ens syster har. Och att sonen min fick sej en egen designad tavla i doppresent.

Vill ni komma i kontakt med Sara och David kan ni maila dem på;
e.s.c.n@hotmail.com

alt


Lillkillen fick sitt vaccin igår på BVC och det visade det sej under natten då han vakna vid 01tiden och var superledsen och otröstlig i en lång stund,att feber slagit till.
Han får ingen ro att sova ngn längre stund iheller och är ledsen nästan hela tiden.I kombination av tänderna så tar det klart mer på honom än vad han är van vid.
Stackarn!
En annan blir ju också frustrerad som försöker med allt för att trösta ..Nu kan jag tänka mej hur kolikbarn och dess föräldrar har det.. 

Var som sagt på BVC igår då. Nu väger han 8.9 kg och är 69,5 cm lång -allt ser fint ut.Han följer sin kruva genialiskt bra. Skönt!
På fm mötte vi nga mammor med barn och intog god frulle komb lunch på Anderssons Skafferi här i byn. Dem stora barnen roade sej själva på torget-lekte kurragömma, vadade fötterna i fontänen och hade riktigt kul ihop. Efter den tidiga lunchen blev det lek en stund på en lekplats i närheten.

Läste ett intressant inlägg i "Föräldrar och Barn tidn" som Vi föräldrar äger och ger ut som tidn. Om den sk TVÅBARNSCHOCKEN..Där var en mamma som har en treåring och ett spädbarn ( kan ju vara jag..fniss) som berätta om hennes dröm version hur familjelivet skulle vara med två. Visst att man sätter upp dröm seniarium men man måste nog vara förberedd på det som väntas skall komma också tycker jag. Hon höll på att gå in i väggen rent av,då hon inte var förebredd på hur livet skulle bli..
Ja jag kan väl instämma till en viss del..ens liv är uppslutet i två små individer som KRÄVER 100% uppmärksamhet och som båda vill bli sedda.. inte minst den äldsta som varit van vid det en lång tid förut utan syskon.
Att sen komma och säga -som mga barnexperter- att två-tre år är precis lagom och den bästa tiden att ha mellan syskonen, tycker jag inte iheller är det ultimata.jag tror INTE man kan komma och säga NÄR tiden är lagom och vilken ålder som är bäst för det- det gäller själv att se och känna efter.

En två -tre åring är en inne i en utvecklingsfas kallad trots som kräver en oftast disciplinerad och konskevent mamma och ha ett syskon i den ålder ihop med ett spädbarn TAR mer på krafterna - (min teori denna) än att man får ett barn till när det stora syskonen är ännu äldre. Visst att dem har trots perioder också-men på ett annat vis + andra utvecklingsfaser dem genomgår klart.
 Dem har iallfall en lättare förståelse tror jag-att mamma är lite upptagen med lillebror eller syster just nu..Typ vänta på sin tur. Fördelen med tätt mellan barnen är ju att dem förhoppningsvis med åren får balansen att leka ihop och har varandra på ett annat sätt, nackdelen är ju dem jobbiga småbarnsåren med två kanske blöjbarn.
ser ju det som arbetar i fsk-att mga klagar just på detta.

Artikeln i sej gav bra tips som jag ska dela med mej i ett annat inlägg tänkte jag--vad man kan göra och tänka på :)
för ibland önskar man att man vore en bläckfick med åtta armar eller en klonad varelse som kunde göra allt på en och samma gr..
Känner ni igen er tvåbarns eller fler barns mammor??!!!!