Lillkillen fick sitt vaccin igår på BVC och det visade det sej under natten då han vakna vid 01tiden och var superledsen och otröstlig i en lång stund,att feber slagit till.
Han får ingen ro att sova ngn längre stund iheller och är ledsen nästan hela tiden.I kombination av tänderna så tar det klart mer på honom än vad han är van vid.
Stackarn!
En annan blir ju också frustrerad som försöker med allt för att trösta ..Nu kan jag tänka mej hur kolikbarn och dess föräldrar har det.. 

Var som sagt på BVC igår då. Nu väger han 8.9 kg och är 69,5 cm lång -allt ser fint ut.Han följer sin kruva genialiskt bra. Skönt!
På fm mötte vi nga mammor med barn och intog god frulle komb lunch på Anderssons Skafferi här i byn. Dem stora barnen roade sej själva på torget-lekte kurragömma, vadade fötterna i fontänen och hade riktigt kul ihop. Efter den tidiga lunchen blev det lek en stund på en lekplats i närheten.

Läste ett intressant inlägg i "Föräldrar och Barn tidn" som Vi föräldrar äger och ger ut som tidn. Om den sk TVÅBARNSCHOCKEN..Där var en mamma som har en treåring och ett spädbarn ( kan ju vara jag..fniss) som berätta om hennes dröm version hur familjelivet skulle vara med två. Visst att man sätter upp dröm seniarium men man måste nog vara förberedd på det som väntas skall komma också tycker jag. Hon höll på att gå in i väggen rent av,då hon inte var förebredd på hur livet skulle bli..
Ja jag kan väl instämma till en viss del..ens liv är uppslutet i två små individer som KRÄVER 100% uppmärksamhet och som båda vill bli sedda.. inte minst den äldsta som varit van vid det en lång tid förut utan syskon.
Att sen komma och säga -som mga barnexperter- att två-tre år är precis lagom och den bästa tiden att ha mellan syskonen, tycker jag inte iheller är det ultimata.jag tror INTE man kan komma och säga NÄR tiden är lagom och vilken ålder som är bäst för det- det gäller själv att se och känna efter.

En två -tre åring är en inne i en utvecklingsfas kallad trots som kräver en oftast disciplinerad och konskevent mamma och ha ett syskon i den ålder ihop med ett spädbarn TAR mer på krafterna - (min teori denna) än att man får ett barn till när det stora syskonen är ännu äldre. Visst att dem har trots perioder också-men på ett annat vis + andra utvecklingsfaser dem genomgår klart.
 Dem har iallfall en lättare förståelse tror jag-att mamma är lite upptagen med lillebror eller syster just nu..Typ vänta på sin tur. Fördelen med tätt mellan barnen är ju att dem förhoppningsvis med åren får balansen att leka ihop och har varandra på ett annat sätt, nackdelen är ju dem jobbiga småbarnsåren med två kanske blöjbarn.
ser ju det som arbetar i fsk-att mga klagar just på detta.

Artikeln i sej gav bra tips som jag ska dela med mej i ett annat inlägg tänkte jag--vad man kan göra och tänka på :)
för ibland önskar man att man vore en bläckfick med åtta armar eller en klonad varelse som kunde göra allt på en och samma gr..
Känner ni igen er tvåbarns eller fler barns mammor??!!!!









2 kommentarer

mormor

29 Jul 2009 13:22

tyckte 6 år var perfekt mellan dej o din syster då hade man hunnit med de småbarns åren .o sen som du skrev kunde man förklara mer att man inte kunde precis på minuten .utan att du fick vänta .men nu var ju du duktig o kunde de mesta själv .så jag kan inte klaga .plus lilla syster var ett snällt barn som bara åt o sov .så är de ju inte med alla de små vissa har ju kolik de stackarna .jobbigt när de har de inget hjälper .vet du hade de.

chilliana

29 Jul 2009 18:44

Tack för igår mysigt. Maya mår kanon igen de var nog bara lite dricka som fattades.Briolekuseumet uppskattades mycket. Hoppas lill prinsen kryar på sig. KRAM

Kommentera

Publiceras ej