Pavlova med dulce de leche

6 rumsvarma äggvitor
3,5 dl socker
2 tsk maizenastärkelse
1 tsk ättika 12% eller vitvinsvinäger

alternativt färdigköpt marängbotten

Dekoration:
3 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
Färska bär och frukter efter smak

 en näve rostad mandel 

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 175 grader om du gör egen marängbotten.


2. Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar.

3. Tillsätt sockret lite i taget medan du fortsätter att vispar. Fortsätt vispa tills marängen är slät och glansig. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig.


4. Tillsätt maizenastärkelse och ättika/vinäger och vispa tills välblandat.

5. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på cirka 20 cm i diameter.


6. Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter på 175 grader, sänk sedan graderna till 125 och grädda ytterligare 60 minuter.


7. Stäng av ugnen och låt botten svalna i ugnen.


8. Vispa grädden. Fördela grädden över hela marängbotten och ringla över dulce de leche och dekorera med färska bär!

9. Rosta mandelspån i en het panna tills de fått lite färg. Strö över Pavlova! 

 
 
 
Jag garnerade även med nga myntablad och valde blåbär som bär på min pavlova denna gr. 
 
 

 

Kommentera

Publiceras ej