God Jul till er!
Vi tänder ljuset denna 4:e advent
och börjar dukning och julfrukost vid Tv:n och ser på Disney.
Janssons / Grönkålschips/ ädelostcreme/ koka ägg är det enda förutom lite julstädning som ska göras nu innan fam och släkt kommer i em.
Igår hade vi vår årliga uppesittarkväll
- brukar äta lite gott och spela Bingolotto
och det gjordes enligt tradition
och dottern kammade hem en nyårslott
till nästa sönd!
Vinsterna i sig är inte det väsentligaste enligt mig, utan bara mysigt att göra ngt tillsammans
och umgås.
sonen är tack och lov frisk idag
men legat pall i hög feber i veckan
och var först igår uppe och satt med.
skönt!
Hade varit så tråkigt om han behövt gå in o vila mellan varven idag.
fixade griljeringen på julskinkan
och smakerna gifter sig gudomligt ihop
Apelsin/Rosmarin/Ingefära
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda 1 ägg, 0,5 dl senap, Rivet skal från 1 apelsin ,2 kvistar rosmarin och 3 cm riven ingefära. Blanda 1 dl ströbröd i smeten.
- Bred griljeringen över skinkan och lägg skinkan på en långpanna eller ugnssäker form.
- Griljera mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med nejlikor och rosmarin.
GOD JUL
nu hörs vi senare ..
Kommentera