myTaste.se

Ostfyllda färsbiffar med grönpepparsås och zuccinipasta

 
 
Fredagskväll i huset.. 
 
ikväll har vi haft vänner över här i småstaden 
och det är riktig matkoma här. 
Men mer om det imorgon .. 
nu kickar nämligen tröttheten in efter en lång dag på jobb. 
 
igår kom jag tack och lov iväg till kiropraktorn 
även om han tryckte på ömma punkter 
så har jag åtminstone fått tillbaka lite bättre rörlighet. Så nu vågar jag kanske träna igen på måndag 
då jag bokaT in ShBam passet. 
 
Skulle ha varit iväg på utvecklingssamtal igår med 
 men fick avböja då vi fattades folk på jobb pga sjukdom. 
Typiskt! 
Hade SÅ gärna velat följt med som planerat.
Men mannen kom iväg på det och det var en nöjd, glad och ambitiös kille vi har. 
Kul att höra.. 
och stolt man blir över att höra hans prestationer <3 
 
Jag smällde ihop en enkel och lättlagad måltid åt oss 
på kvällen - 
tycker inte matlagning i veckan ska behöva ta så lång tid.. 
Snabbt, lättlagad och nyttig mat. 
 
 
Färsbiffar med ost i grönpepparsås och zuccinipasta
4 pers 
 
 
500 gram blandfärs 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 st ägg 
100 gram riven ost
1 fpk bladpersilja 
2 st zuccini 
3 dl vispgrädde 
2 msk grönpeppar 
ev 1 msk soja 
olja 
salt och peppar
 
 
 
Finhacka persilja. Skär eller riv zuccinin i ganska tjocka remsor. Blanda samman med lite olja, persilja, salt och peppar. Låt stå och dra ett tag.
 
Skala och hacka löken. Lägg bort hälften och blanda resten med färs, ost, 0,5 dl grädde, ägg, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör. Lägg åt sidan.
 
Använd samma panna och stek resten av löken. Späd med grädde, grönpeppar, salt och eventuellet lite soja.
 
Lägg tillbaka biffarna och låt allt puttra på svag värme. Vill man så silar man av såsen.
 
Lyft upp zucchinin och låt den rinna av på ett papper. Lägg sedan på tallrikar och servera med biffar och sås.
 
 
Bon appetit! 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0